Sensoren

Sensoren meten natuurkundige grootheden en zetten deze om naar elektrische spanningen. Deze spanningen worden in de microcontroller (ECU) verwerkt en als “signaal” gelezen. Het signaal kan worden beoordeeld aan de hand van de hoogte van de spanning, of de frequentie waarmee een signaal verandert.

Een bewegingsmelder, ook wel bewegingsdetector genoemd, zorgt ervoor dat apparatuur zoals verlichting wordt geschakeld op het moment dat de sensor beweging detecteert. De sensor werkt meestal op basis van infrarood, de zogenaamde PIR (passief infrarood) sensor.

Een lichtsensor is een slimme schakelaar die lampen automatisch aan of uit kunnen doen op basis van het lichtniveau. De lichtsensor meet de hoeveelheid licht door middel van fotoweerstand (of LDR), waarbij de weerstand afhankelijk is van de hoeveel licht.

De lichtsensor is een elektrische sensor die de lichtintensiteit meet en wordt ook wel LDR genoemd (light dependent resistor). De sensor geeft een signaal aan de lampen als het begint te schemeren of als het donker is.

De kabel van de lamp aansluiten
Sluit de kabel van de lamp aan. Bruin komt op L1, blauw kom samen met de blauwe draad van de aanvoerkabel op N. Groen/geel op het symbool rechts. Monteer de bewegingssensor op de muur met behulp van pluggen en schroeven.

Slimme (led)lampenDesign lampmerken

Hanglampen